Formule

In Brussel leven mensen met verschillende religies en levensbeschouwingen samen. Meestal verloopt dit prima, maar soms kan die diversiteit toch leiden tot wrijvingen en conflicten. Daarom heeft de stad nood aan bemiddelaars, mensen die ervoor zorgen dat de conflicten opgelost geraken zodat de Brusselaars vredevol met elkaar kunnen samenleven.
Tijdens dit spel testen we wie voldoende van levensbeschouwing en dialoog kent en zo de titel van bemiddelaar waard is. Maar opgelet, er kan maar één groep die titel krijgen.

Twee teams

De deelnemers worden in twee groepen. Iedereen krijgt een kaartje met een personage. Op dat kaartje staat verschillende info over de levensbeschouwing van die persoon:  Houdt hij/zij vast aan bepaalde rituelen? Wat mag hij/zij eten? Voelt hij/zij zich verbonden met andere levensbeschouwingen? Wat zijn haar/zijn toekomstdromen?

Op stap doorheen Brussel

Elk team gaat via een eigen parcours op stap doorheen Brussel. Op verschillende locaties in de stad en onderweg tussen de locaties zullen de groepen opdrachten moeten uitvoeren. Hierbij proberen ze zich zo goed mogelijk in te leven in hun personage.

Extra optie: Ambassadeurs op bezoek

Halverwege het spel komen de twee groepen elkaar tegen. Wie dit wil kan vervolgens 2 ambassadeurs naar de andere groep sturen. Zij blijven bij de andere groep tot het einde van het spel. Zo maken ze kennis met de groepsdynamiek in de andere groep en kunnen ze nog meer ontdekken over levensbeschouwelijke diversiteit.

And the winner is…

Als beide groepen aangekomen zijn op de eindlocatie, testen we wie het meest geleerd heeft over levensbeschouwing. Wie worden de nieuwe dialoogbemiddelaars?